суботу, 26 березня 2022 р.

 

Захист України і

військово-патріотичне виховання

 

Адміністрація інституту інформує, що навчальний рік у закладах загальної середньої освіти розділився на "до" і "після" 24 лютого 2022 року – віроломного вторгнення росії в Україну. Тож відповідно до Порядку організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 р. №1443, виконання витягу з протоколу №2 засідання Ради національної безпеки і оборони України від 11.02.2022 р. рекомендуємо:

 

1. Постійне надання громадянам з офіційних джерел поточної інформації про становище в Україні, успішні бойові дії Збройних Сил України з московитами та надання психологічної підтримки.

2. Організацію флешмобу "Залишаюсь в Україні".

3. Вступ педагогів в ряди територіальної оборони краю, добровольчих формувань територіальних громад.

4. Волонтерську допомогу Збройним Силам України і територіальній обороні, біженцям з інших регіонів України, свою допомогу у сфері логістики.

5. Допомогу у виготовленні маскувальних сіток, приготуванні подуктів харчування для Збройних Сил України.

6. Неухильне виконання  сигналів Державної служби надзвичайних ситуацій, правил цивільного захисту в час воєнного стану.

7. Проведення роз'яснювальної роботи правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів, знаків та підозрілих осіб.

8. Надати посильну допомогу в підготовці  місць укриття  для громадян, облаштування підвальних приміщень закладів освіти.

9. Надання психологічної допомоги ровесникам-біженцям, створення їм ситуації дружби та психологічного комфорту.

10. Створення мотивуючих патріотичних та історичних відеороликів. Проведення акції "Малюнок солдату", написання патріотичних дописів, віршів в соціальних мережах.

11. Організацію військово-патріотичних курсів та вишколів з домедичної допомоги, вогневої, тактичної  підготовки, цивільного захисту.

12. Участь здобувачів освіти та педагогів у кібератаках на сайти рф.

13. З метою нейтралізації росії в інформаційному та кіберпросторі, а також ефективної протидії поширенню дезінформації з боку рф долучатися до спільноти українських IT-спеціалістів та фахівців у сфері цифрового розвитку та діджиталізації.

https://t.me/itarmyofukraine2022

14. Облаштування тирів, кімнат для зберігання зброї у закладах освіти відповідно до нормативно-правової бази.

15. Координацію з добровольчими формуваннями територіальних громад проведення навчально-польових зборів, зокрема стрільб бойовими патронами із автомата  на завершальному етапі вивчення предмета "Захист України" у квітні-травні 2022 р.

Слава Україні! Героям слава!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Заняття школи педмайстерності «Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд»

  Заняття школи педмайстерності «Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд»    18 квітня 2024  року  відбулося заняття школи педагог...