суботу, 18 лютого 2023 р.

Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни

Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни

20 лютого Україна вшановує пам'ять героїв Небесної Сотні – українців, які змінили перебіг історії нашої держави. Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості. Цьогорічне гасло «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни».

Гідність людини є однією з найважливіших особистісних цінностей, закріплених у багатьох правових актах, в тому числі міжнародних.Почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Ці риси об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України різних часів. Сьогодні, в умовах війни в Україні, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.

«Надзвичайно важливо, особливо під час війни, не забувати те, з чого все починалось. Бо це фактично була перша битва російсько-української війни. Це була битва за наші цінності, за європейське майбутнє, за свободу. Вшанування героїв Небесної Сотні й тих наративів, які заклав Майдан, – це те, що стоїть поперек горла російським авторитарним лідерам», – відзначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Цього року воєнний стан накладає свої обмеження. Рекомендуємо під час цьогорічних ушанувань, врахувати вимоги законодавства та безпекову ситуацію в кожному конкретному районі.

      Для вшанування пам’яті тих героїв Небесної Сотні, які народилися чи жили в кожному конкретному регіоні, рекомендуємо використати Інформаційно-методичні матеріали «День героїв Небесної сотні (20 лютого)»

https://docs.google.com/document/d/1kRxxuwfpKA3gUJ7H6I3InHyqhF8pNSR9/edit

підготовлені Українським Інститутом Національної пам’яті та Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної сотні – музей Революції Гідності. А також переглянути виставку «Їхній подвиг житиме вічно», яку розгорнуто у науково-педагогічній бібліотеці  Тернопільського ОКІППО.

Феномен Майдану є важливим чинником національно-патріотичного виховання, промовистим свідченням жертовності заради дотримання прав людини, поваги до людської гідності та відстоювання загальнонаціональних інтересів.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Заняття школи педмайстерності «Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд»

  Заняття школи педмайстерності «Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд»    18 квітня 2024  року  відбулося заняття школи педагог...