вівторок, 14 березня 2023 р.

День українського добровольця

 

День українського добровольця

День українського добровольця –  свято  на честь  українських добровольців, що відзначається в  Україні  14 березня. День встановлений  Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822 «Про встановлення Дня українського добровольця» з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. Саме у цей день 2014 року прямо з Майдану пішли на підготовку перші добровольці на базу в Нових Петрівцях для формування першого добровольчого батальйону. Новоствореному батальйону присвоїли ім‘я генерала Сергія Кульчицького, який загинув 29 травня 2014 року під час бойових дій у Слов‘янську. Серед добровольців – Дмитро Коцюбайло, "Да Вінчі", який 18-річним, не маючи військової освіти, розпочав боротьбу з кремлівськими орками, перший прижиттєво був удостоєний звання Героя України, очолював батальйон "Вовки "Да Вінчі", а нещодавно віддав своє молоде життя в жорстоких боях під Бахмутом.

Завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити агресора в найважчий період 2014 року, дати змогу мобілізувати сили в тилу, озброїти армію та підготувати їм професійну заміну. Загалом у війні на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Сьогодні знову виникла необхідність і формуються нові добровольчі батальйони "Гвардії наступу".

Сердечно вітаємо УСІХ ДОБРОВОЛЬЦІВ, людей з гарячими серцями, високим почуттям обов’язку задля захисту від ворога своєї Вітчизни. Дякуємо добровольцям за їх подвиг, готовність віддати все, навіть і життя, заради незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Адже вони врятували від ворога в цей час нашу Вітчизну і слава тим, хто продовжує боротьбу сьогодні. Хочемо побажати їм у цей день міцного здоров’я, сили, витримки, мужності та віри у нашу ПЕРЕМОГУ. Нехай Господь Бог кріпить і береже вас на життєвих дорогах.

Схиляємо сьогодні свої голови у скорботі в пам’ять про тих добровольців та воїнів, які не повернулися до рідних домівок, полягли на полі бою, захищаючи своїх батьків, матерів, коханих та дітей, нас з вами.

Герої не вмирають! Слава Україні!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Ціна життя, свободи і любові

  Ціна життя, свободи і любові 10 років тому, 20 лютого 2014 року розпочалася сучасна російсько-українська війна. Агрессор ("вєжлівиє л...