вівторок, 12 квітня 2022 р.

Семінар на тему: "Функціональна діяльність вчителя предмета "Захист України" в умовах воєнного стану "

 Семінар на тему: "Функціональна діяльність вчителя предмета "Захист України" в умовах воєнного стану "


8 квітня 2022 року в дистанційному режимі відбувся семінар на тему: "Функціональна діяльність вчителя предмета "Захист України" в умовах воєнного стану " для консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників та відповідальних за вивчення предмета "Захист України"  у територіальних громадах. Захід проведено з метою обговорити шляхи реалізації функціональної діяльності вчителів предмета "Захист України" згідно вимог Закону України "Про основи національного спротиву" та постанови Кабінету Міністрів України "Порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву" в умовах захисту суверенітету, незалежності і територіальної цілісності від військової інтервенції московії.

Учасників семінару тепло привітала заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи ТОКІППО Тетяна Магера і побажала в цей тривожний час не падати в паніку, вірити у Збройні Сили України та намітити успішні шляхи своєї діяльності на педагогічній ниві.

"Організація проєктної діяльності здобувачів освіти в умовах воєнного часу" – виступ завідувача центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО Світозари Хоми, яка надала конкретні рекомендації з організації, здійснення та висвітлення різних видів проєктної діяльності , а також рекомендувала закладам освіти долучатись до спецпроєкту "Наблизимо перемогу разом" наголосивши, що цей проєкт знайшов сьогодні схвалення Міністерства освіти і науки України і набув всеукраїнського масштабу.

Розкриваючи питання "Реалії сьогодення у військово-патріотичному вихованні та вивченні предмета "Захист України"" Борис Волянюк – методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти, звернув увагу на виконанні Закону України "Про основи національного спротиву" та постанови Кабінету Міністрів України "Порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву" в умовах захисту суверенітету, незалежності і територіальної цілісності від військової інтервенції московії,  методичних рекомендацій ТОКІППО від 22 березня 2022 р., деталізувавши окремі їх пункти.

Функції вчителів предмета "Захист України" в час навязаної нашій державі війни є особливими, але головна – захист Батьківщини на обраному посту. Це жорстокий іспит і для педагогів, і їх вихованців. Виконання правил цивільного захисту в умовах надзвичайного стану воєнного характеру відіграє сьогодні і у відносно спокійних регіонах, яким є Тернопілля, важливу роль. Що повинні знати і виконувати учасники освітнього процесу – лейтмотив цікавого виступу вчителя захисту України Чортківської гімназії імені М. Шашкевича Сергія Коваля. Емоційно змістовний виступ з основ військової підготовки вчителя захисту України Довжанківської ЗОШ І-ІІІ ст. Підгороднянської територіальної громади Віталія Терлецького показав діяльність вчителя захисту України в реаліях воєнного стану, зокрема і в плані зміцнення матеріальної бази. Позаурочну діяльність вчителя предмета "Захист України" у надзвичайних умовах захисту держави чітко охарактеризував Ігор Чубей, вчитель захисту України ЗЗСО І-ІІІ ст. смт. Гусятин  Гусятинської територіальної громади. Такий обмін досвідом сприяє психологійній стійкості, розвитку ініціативи, новим творчим здобуткам на шляху нашої перемоги.

На завершення роботи методист Борис Волянюк, який був ведучим цього семінару, відповів на запитання присутніх та були намічені рекомендації щодо закінчення навчального року з предмета "Захист України".

Висловлюємо щиру подяку виступаючим за чіткі, зрозумілі, аргументовані доповіді та всім учасникам семінару за творчу атмосферу проведення заходу.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Заняття школи педмайстерності «Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд»

  Заняття школи педмайстерності «Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд»    18 квітня 2024  року  відбулося заняття школи педагог...