середу, 19 жовтня 2022 р.

Заняття школи педагогічної майстерності на тему "Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд"



Заняття школи педагогічної майстерності на тему "Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд"

18 жовтня 2022 року у дистанційному форматі відбулося заняття школи педагогічної майстерності для вчителів "Захисту України", керівників гуртків та курсів за вибором військово-патріотичного профілю на тему "Військово-патріотичне виховання – сучасний погляд" для педагогічних працівників Більче-Золотецької, Борщівської, Заліщицької, Іване-Пустенської, Коропецької,  Мельнице-Подільської, Монастириської,Скала-Подільської, Товстенської ТГ.

Мета заняття – вдосконалення практичних навиків та прийомів організації роботи  вчителів предмета "Захист України", керівників гуртків, курсів за вибором військово-патріотичного профілю в умовах воєнного стану та карантину; розвиток творчого потенціалу педагогів у сучасному освітньому процесі.

Відкриваючи захід, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Борис Волянюк наголосив на збереженні життя і здоров’я та про перебування в безпечних місцях чи укриттях у зв’язку з повітряною тривогою і довів перелік питань, що будуть розглянуті. Висвітлюючи вимогу сьогодення – оновлення програми предмета "Захист України", звернув увагу на нормативні документи з військово-патріотичного виховання, ключові моменти оновлення програми рівня стандарту та шляхи реалізації на уроках під час вивчення предмета «Захист України» та курсів за вибором, занять гуртків військово-патріотичного профілю, в позаурочній роботі в складних умовах воєнного стану та коронавірусної епідемії.

В полі зору методиста центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Василя Трофимчука були ризики небезпек від мін та вибухонебезпечних предметів, адже Україна сьогодні стала однією з найзабрудненіших країн світу. Виконання трьох «золотих правил безпеки»: «Не чіпай! Не підходь! Телефонуй 101!» вбереже нас від біди.

У своєму виступі методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Олена Свистун розповіла про психологічні особливості військово-патріотичного виховання молоді під час військового стану. Вона акцентувала увагу на комплексному підході до вивчення даної проблеми у трьох аспектах (медичному, психологічному і соціальному) та наголосила  на єдності соціальної та психофізіологічної зрілості особистості.

Оксана Танчак, вчитель предмета "Захист України", керівник гуртка "Джура" ОЗ " Більче - Золотецький НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів" Більче-Золотецької  ТГ  Чортківського р-ну,  презентувала цікавий досвід своєї роботи з військово-патріотичного виховання у закладі освіти в сучасних умовах, зокрема співпрацю з військово-патріотичними організаціями.

На завершення заняття були прийняті методичні рекомендації.

Висловлюємо щиру подяку виступаючим за ґрунтовні доповіді та всім учасникам заняття школи педагогічної майстерності для вчителів "Захисту України", керівників гуртків та курсів за вибором військово-патріотичного профілю за комфортну атмосферу під час проведення.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Завершальний етап вивчення предмета "Захист України"

Завершальний етап вивчення предмета "Захист України"     Для встановлення єдиних вимог та створення безпечних умов для організації...